ZUURSTOFMETING EN REGELING
S
tationaire zuurstofmeting en regeling

beluchting-knop0.gif (2212 bytes) beluchting-knop1.gif (2217 bytes)   beluchting-knop2.gif (2085 bytes) beluchting-knop3.gif (2125 bytes) beluchting-knop5.gif (1940 bytes)


zuurstofmeting-knop0.gif (2626 bytes)

zuurstofmeting-knop1.gif (2547 bytes)
ZUURSTOF METERS IN 3 TYPES:
met 1 kanaal of met  6, of 8 kanalen.
Elk kanaal = meetpunt,  bestaat uit een electrode of probe en een transmitter.

Hiernaast bevat elke unit een transformator, meerdere relais, een digitale display, en een aansluiting voor een 24Vnoodstroomvoorziening.

Bovendien zijn er aansluitmogelijkheden voor computers, dataloggers en recorders e.d.
Met de meter  kunt u per kanaal  een transmitter en een probe toevoegen die onafhankelijk van elkaar kunnen meten en regelen.

De modellen 6, en 8 zijn modulaire types. Door het inpluggen van extra transmitters en probes kan het aantal meetpunten naar wens worden uitgebreid.

Per kanaal wordt de waarde die de probe meet, continu vergeleken met drie grenswaardes die u van te voren heeft ingesteld. In een zuivering werkt de meter als volgt:

  • Zakt het zuurstofgehalte onder het door u ingestelde controleniveau, dan wordt er aan het water in het bassin, via een reactor extra zuurstof toegevoegd ( controle signaal ). U kunt hiermee ook blowers of oppervlaktebeluchters laten aanslaan en met behulp van een frequentieregelaar optimaal laten draaien.
  • Zou het gehalte beneden de laagste grenswaarde zakken dan wordt er alarm gegeven en/of komt er een extra blower in ( algemeen laag niveau ).

 

TECHNISCHE GEGEVENS TRANSMITTERUNIT:

Afmetingen 36 x 16 x 31 cm
Aansluitspanning 220 VAC, 110 VAC, 24 VAC, 24 VDC
Bescherming IP 55
Nauwkeurigheid +/- 0,2 mg/l
Uitgangssignaal 0-20 mA
Belasting 600 Ohm
Aanwijsinstrument digitaal display
Relais: Alle relais zijn zeer eenvoudig om te zetten van NC naar NO
Uitgangscontacten: potentiaalvrij

 

ZUURSTOFMETER PLC
Een PLC met maximaal 64 meetpunten: hiermee kunt u zuurstof,  pH, temperatuur e.d. meten en regelen. Het is een kleine krachtige PLC die werkt met modules. De hoofdeenheid accepteert 64 analoge ingangssignalen, heeft vier contact ( alarm) ingangen en twee contactuitgangen.

De PLC meet, reguleert en alarmeert. Parameters zijn per kanaal in te stellen. De PLC heeft mogelijkheden om te registreren en data te loggen.

De PLC kan alleen werken of aangesloten worden op een PC. In samenwerking met de PC kan er gewerkt worden met een grafische voorstelling van het systeem, waarbij probes, kleppen, pompen via een grafisch display worden getoond.

PLC.jpg (19238 bytes)
Via dit display zijn actuele waarden zichtbaar en via hetzelfde display kan men allerlei grenswaarden instellen en veranderen.

 

zuurstof-denemarken.jpg (22715 bytes) SPECIALE MEETUNITS:
1. Het 840 meet- en regelsysteem, zie hiernaast, is een systeem voor zware omstandigeheden. De eenheid bestaat uit de volgende onderdelen:
  • speciale probe met een robuust membraan van 100 micron, zeer hoge stabiliteit en hoge callibratie- en reinigingsintervallen, nagenoeg ongevoelig voor verslijming en versmering.
  • display dat in de buurt van de probe geplaatst wordt
  • speciale beugel met flexibele houder om de probe 30 cm onder water te plaatsen
    Door 2 draden kan het geheel verbonden worden met b.v. een PLC.

2. Het PPB systeem dat in microgrammen per liter meet. Speciaal bedoeld om te meten in water dat zuurstofloos moet zijn: bv boilerwater, condensaat en verwamingswater.

3. Het PPB hygienig systeem, een variant van het bovenstaande model, speciaal ontwikkeld voor de zuivel en voedingsmiddelen- industrie

4. spec. unit om atmosferische zuurstof te meten

 

 

 

rodestippelstreep.gif (318 bytes)

Multivis Waterbehandeling B.V..
Waterbehandeling-Wastewatertreatment
J.P. Santeeweg 1 
9312 PB  Nietap, The Netherlands

e-mail: 
tel: 
fax: 

j.meindersma@multivis.nl
+31 (0) 594 516748
+31 (0 )594 512905

Copyright 2002 Multivis
Webdesign: Agnes Hovinga